Tampondruk ? Wat is dat nou precies en hoe gaat het in zijn werk ?

Tampondruk is één van de meest gebruikte druktechnieken in de relatiegeschenkenbranche. Met tampondruk is het mogelijk om bijna elk materiaal van een bedrukking te voorzien.

Eerst wordt van het aangeleverde artwork, meestal een EPS bestand, een digitale proef gemaakt, in PDF. Zo kunt u zien hoe de bedrukking op uw relatiegeschenk eruit komt te zien. Zodra u dit akkoord heeft gegeven, begint het gehele drukproces.

Van het artwork wordt een film op maat gemaakt. Daarna wordt een metalen plaatje, cliché genaamd, belicht. Dit cliché wordt in de tampondruk machine gelegd en de juiste pms kleur, de kleur van uw logo, wordt aangemaakt. Dit wordt ook in de machine geplaatst. De tampondruk machine wordt zo ingesteld dat ieder artikel van de order, op dezelfde plek bedrukt wordt.

De opdruk wordt door een siliconen stempel (tampon) op het artikel overgebracht. Door het gebruik van verschillende tampons, grootte, vorm en/of hardheid, is het mogelijk om op de diverse materialen te drukken. Door de flexibiliteit van de tampon heeft de vorm van het product weinig tot geen invloed op de bedrukking.

Tampondruk is dat nou arbeidsintensief ?

Ja, tampondruk is zeer arbeidsintensief.

De relatiegeschenken worden meestal , per stuk, ingepakt aangeleverd, dus worden ze eerst uitgepakt. Zodra de artikelen zijn uitgepakt, worden ze één voor één bedrukt en weggelegd om te drogen, zodra de bedrukking is uitgehard.

Op kunststof artikelen is dat sneller dan metalen artikelen, dan worden de relatiegeschenken weer ingepakt en zijn ze klaar voor verzending, meestal binnen een week. Dat is toch snel wetende dat het zo’n arbeidsintensief werk is.

Tampondruk is wel één van de mooiste en meest gebruikte druktechnieken, je kan er namelijk van 1 t/m full colour mee drukken en op de diverse materialen en vormen.

Tampondruk wordt gebruikt voor het bedrukken van bijvoorbeeld pennen, usb sticks, golfballen, sleutelhangers, lippenbalsems, maar ook op medische of industriële producten.

Kijk maar eens op de pen waar u mee schrijft, dat logo wat erop staat zal 9 van de 10 keer op bovengenoemde wijze met tampondruk bedrukt zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s